Tours

Sinds 2018 ben ik reisleider voor MUSICO reizen. Ik begeleid voor MUSICO buitenlandse opera- en concertreizen.

Voor Beliën & Van Tol stadsverkenningen heb ik verschillende gespecialiseerde rondleidingen verzorgd:

Italië (Verona) – wat is er in de huidige stad nog te zien van het Romeinse Verona? Welke ontwikkeling maakte de stad door van de 1e tot de 4e eeuw na Christus? Een wandeling met aandacht voor o.a. de stadspoorten, het Romeinse theater en het beroemde amfitheater.

Kroatië (Dalmatië) – wandeling door Split, gebouwd in en rond de resten van het imposante paleis van keizer Diocletianus. Wat zegt dat paleis over de toestand van het Romeinse Rijk ten tijde van de bouw aan het einde van de 3e eeuw voor Christus en over de persoonlijkheid van de keizer die hier van zijn pensioen genoot? Daarnaast een wandeling in het archeologische park van Salona, de Romeinse nederzetting waar in de architectuur prachtig de overgang van de heidense religie naar het Christendom zichtbaar is.

Italië (Trieste) en Kroatië (Istrië) – wandeling door Trieste, van het antieke stadscentrum op het hoogste punt van de stad naar de lager gelegen gebieden, waarbij ook aandacht is voor het archeologisch museum: wat kunnen we vertellen over de geschiedenis van de stad aan de hand van standbeelden en inscripties? In Istrië een wandeling door Pula, een stad met imposante Romeinse resten, die een goed beeld geven van een bloeiend centrum in de provincie.

Italië (Rome) – In Rome is altijd iets nieuws te zien, te ontdekken en te vertellen. Tijdens deze wandeling heb ik mij gericht op de steeds weer veranderende grenzen van de stad. In een wandeling van de Domus Aurea naar de Porta Maggiore laat ik zien waar de jet set van Rome hun weelderige tuinen hadden en hoe in dit gebied publiek en privé en de wereld van de levenden en de doden in elkaar overlopen.